MY FAVOURITE HEALTHY SNACK

Hola!

Viime postauksessa mainitsinkin, että viimeistään tänään kirjoitan teille pienen reseptin yhdestä lempiruoastani. Parasta tässä ruoassa on sen terveellisyys, helppous ja halpa hinta. Voiko enempää pyytää opiskelijana? Joten pidemmittä puheitta, tämän viikon ruokapostaus on Kana-Chili-Avokado -salaatti. Olen tehnyt tätä erittäin useaan kertaan ja joka kerta yllätyn uudestaan kuinka hyvää se oikeasti on!

Salaattiin tarvitset:
- Perus salaattitarvikkeita (kurkkua, tomaattia, paprikaa, salaattia)
- 1-2 avokadoa, oman maun mukaan
- 300-600 g (chilimaustettua) kanaa, riippuen siitä kuinka ison salaatin haluat
- 3 dl keitettyä makaronia
- Mieluiten tuoretta chiliä
- Salaattijuustoa
- Vaaleaa leipää, esimerkiksi maalaisviipaleita
- Oliiviöljyä paistamiseen

Ensimmäiseksi kannattaa repiä salaatti kulhon pohjalle ja pilkkoa muut vihannekset valmiiksi. Itse käytän salaattiini punaista suippopaprikaa, kirsikkatomaatteja, kurkkua ja hieman raakaa avokadoa. Syy raa'an avokadon käyttöön selviää myöhemmin.


Vihannekset kannattaa pilkkoa valmiiksi, jotta ne on helppo heittää salaattiin suoraan leikkuulaudalta.


Seuraavaksi on leipäkuutioiden vuoro. Tähän tarvitset kaksi palaa vaaleata "pullaleipää". Laita pannulle oliiviöljyä ja leikkaa leivät isoiksi kuutioiksi. Tämän jälkeen kaada hiukan oliiviöljyä myös leipäkuutioihin. Lisää leipäkuutioiden sekaan ripaus suolaa ja hieman pippuria ja sekoita niitä kulhossa. Tämän jälkeen paista leipäkuutioita pannulla tarpeeksi alhaisessa lämpötilassa. Leivistä ei saa tulla tummia reunoista, vain tarpeeksi rapeita. Rapeuden voi oman makunsa mukaan päättää ja paistaa niin kauan kuin haluaa. Itse paistan leipäkuutioita noin 10 minuuttia, tällöin niistä tulee sopivan rapeita mutta ne eivät kovetu kivikoviksi.




Leipäkuutioista kannattaa tehdä tarpeeksi isoja niin niitä on helpompi syödä salaatin kanssa eivätkä ne hajoa pieniksi murusiksi. Ideana on tehdä ulkokuoresta rapea, mutta jättää hieman pehmeyttä sisälle.


Tämän jälkeen on vuorossa kanan ja avokadon paisto sekä makaronien keittäminen. Makaronia ei tarvitse keittää kuin maksimissaan sen 3 dl verran. Makaronin keiton oletan, että jokainen osaa jo itse, joten en sitä ala tässä tarkemmin selittämään. Kanan ja avokadon paistoon tarvitaan jälleen oliiviöljyä. Avokadoja kannattaa hieman suolata ennen paistamista.
Kanat laitetaan aluksi pannulle ja kun kanat ovat hetken paistuneet itsekseen, lisätään avokadot. Kanoja ja avokadoja paistetaan niin kauan, kun kana on kypsää ja avokadot ovat pehmenneet erittäin hyvin. Tämän takia käytän salaattiin hieman raakoja avokadoja, sillä kypsempiä avokadoja ei voisi paistaa ja tällöin niihin ei tulisi sitä tiettyä tunnetta. Paistetut avokadot ovat jostain syystä paljon parempia kuin tavalliset kypsät avokadot.


Itse tein suuremman salaatin, sillä meillä mies syö aivan järkyttäviä määriä ruokaa. Tämän takia paistoin 600 g kanaa, 300 g chilimaustettua kanaa ja 300 g maustamatonta kanaa. Tässä hieno asia oli se, että chilikanan marinadi maustoi myös maustamattoman kanan eikä sitä tarvinnut maustaa erikseen.


Lopuksi kaikki muut salaattiainekset kootaan kulhoon paitsi leipäkuutiot. Vihannekset sekoitetaan hyvin kanan ja makaronin kanssa. Tämän sekoittamisen jälkeen salaattiin pilkotaan tuoretta chiliä oman maun mukaan, itse pilkoin puolikkaan chilin ja se sopi minun makuuni hyvin. Viimeiseksi lisätään salaattijuusto. Leipäkuutiot jätetään erilliselle lautaselle, josta voi aina annoksen päälle ottaa hiukan. Jos leipäkuutiot sekoitettaisiin salaattiin ne pehmenisivät ja kuka muka haluaa syödä salaatissaan märkiä leivänpaloja?


Salaatti kaikessa makoisuudessaan. Itse unohdin ennen annoksen asettelua laittaa mukaan salaattijuustot, joten niitä ei kuvassa ole. Rakastan myös itse syödä pelkkää hyvin suolattua avokadoa, joten laitoin salaatin päälle muutaman ylijääneen avokadosiivun. Nam!


























Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

MOVING AND OUR FUTURE LITTLE BABY...

EVERYTHING ABOUT MY BLOG...

WHAT IS UP?